TÁJÉKOZTÓ „A „DEBRECEN DÉLI GAZDASÁGI ÖVEZET INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A „DEBRECEN DÉLI GAZDASÁGI ÖVEZET INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Projekt azonosító szám: TOP-6.1.1-15-DE1-2016-00001
Kedvezményezett: DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe: Debrecen déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztése
Megítélt támogatás: 4.518.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2021.02.28.

A 2020-ig tartó fejlesztés eredményeképp a Debreceni Nemzetközi Repülőtértől délre olyan iparterület jön létre, mely lehetőséget biztosít vállalkozások betelepülésére, új telephelyek kialakítására. A fejlesztés megvalósítása munkalehetőségeket teremt, hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, a város lakosságának növekedéséhez. 

A projekttevékenység keretében tervezett fejlesztések között szerepel két, a terület telekhatárán található közműudvar kialakítása, melybe becsatlakozik a hírközlési, alépítményi hálózat, az ivóvíz- és szennyvíz csatornahálózat, a gázhálózat, és az elektromos hálózat.

A terület megközelíthetőségét segítő úthálózat kiépítése tervezetten két ütemben valósul meg.

A Debreceni Repülőtér déli részétől a Mikepércsi úttal párhuzamosan Mikepércs irányában található 200 ha méretű ipari terület könnyen megközelíthető lesz közúti, vasúti és légi közlekedési eszközökkel egyaránt. 

A Déli Ipari Park vezető szerepet kíván betölteni a régióban, amely illeszkedik Debrecen hosszú távú stratégiájához, nemzetközi színvonalú szolgáltatási köre pedig tovább erősíti Debrecen versenyképességét.

Mindezt biztosítják az előkészítés során készülő háttértanulmányok, amelyek a globális léptékben vett versenytársak és példavárosok ipari parkjainak elemzésére építve adnak javaslatot a Déli Ipari Park kialakítására, valamint feltérképezik a lehetséges célcsoportokat.

A Déli Ipari Park kapcsán a TOP-6.1.1-15-DE1-‎2016-00001 azonosító számú Debrecen déli gazdasági övezet infrastruktúrájának fejlesztése című projekt keretein belül Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 4.518.000.000 Ft támogatásban részesül.