TÁJÉKOZTATÓ „ÚJ ÓVODA ÉPÍTÉSE A TÓCÓVÖLGYBEN” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„ÚJ ÓVODA ÉPÍTÉSE A TÓCÓVÖLGYBEN” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Projekt azonosítószáma:         TOP-6.2.1-16-DE1-2017-00003
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     Új óvoda építése a Tócóvölgyben
Megítélt támogatás:             416.560.841 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2022.09.30.

A Tócóskerti és a Tócóvölgyi városrészen jelenleg három óvoda működik: az Ifjúság Utcai Óvoda Hétszínvirág Tagintézménye, a Tócóskerti Óvoda és a Margit Téri Óvoda, ahová a felvehető gyermekek létszáma összesen 690 fő. A népességadatok szerint ebben a városrészben a kisgyermekek száma meghaladja az 1800 főt, így indokolt egy új intézmény építése.

Az új óvoda a Tócóvölgy városrészben épül és a Tócóskerti Óvoda tagintézményeként látja majd el oktató-nevelő feladatait. A 100 férőhelyes óvoda felépítésével lehetőség nyílik a városrész óvodai kapacitáshiányának és a meglévő tagintézmények túlzsúfoltságának csökkentésére.

Az óvodában tervezetten 4 csoportszobát alakítanak ki, az óvodai ellátás biztosításához szükséges egyéb kiszolgálóterekkel együtt. A tervek szerint 4 csoportszobában, összesen 100 férőhellyel működik majd a tagintézmény, ahol az étkeztetés céljából melegítőkonyha kialakítása is tervezett. Az új felszerelésekkel, eszközökkel ellátott, akadálymentes épület minden tekintetben kielégíti a mai kor követelményeit, üzemeltetése energiatudatos és gazdaságos lesz.

A beruházás során egy óvodai közszolgáltatást nyújtó, gazdaságosan fenntartható, a mai kor elvárásainak megfelelő új óvodai intézmény jön létre, mely komfortos, modern és egészséges helyszínt és környezetet biztosít a 3-6 éves korú gyermekek nevelés-oktatásához, ezáltal hozzájárul a gyermekek iskolába lépéséhez szükséges fejlettség eléréséhez és az életkornak megfelelő tudásanyag elsajátításához.