TÁJÉKOZTATÓ "A SESTAKERT GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA" CÍMŰ PROJEKTRŐL

TÁJÉKOZTATÓ "A SESTAKERT GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA" CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A SESTAKERT GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA" CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.3.2-15-DE1-2016-00005

Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:     A Sestakert gazdaságélénkítő környezeti megújítása

Megítélt támogatás:             181.000.000 Ft

Támogatás mértéke:             100%

Tervezett befejezés:             2020.04.15

A fejlesztés célja Debrecen Sestakert városrész környezettudatos, költséghatékony, család-és klímabarát megújítása.

A már meglévő zöldfelületek fejlesztésével, a tervezett parkosítások megvalósulásával egészségesebb környezet alakul ki, ami hozzájárul a lakóterület vonzerejének növeléséhez. Mindezek által javul a lakókörnyezet minősége, ami pozitív hatást gyakorol az itt élők életkörülményeire és hozzájárul a városrész önmegtartó erejének stabilizálásához. A projekt olyan, alacsony költséggel megvalósítható innovatív megoldásokat tartalmaz, melyek szolgálják a város fenntartható fejlődését, a lakosok energiatudatosságát és modern, 21. századi város életérzését adják.

A beruházás tartalmazza a sportpálya, a kondipark, a lakótelepi tömbbelsők játszótereinek felújítását, a mai kor igényeknek megfelelő fejlesztését és új elemekkel történő bővítését. A lakossági igényeknek megfelelően a szabadidő eltöltésére alkalmas teret (játszótér, KRESZ pálya) és szükség szerint ivókutakat is kialakítanak Felújítják a parki berendezéseket és újakat is telepítenek. A balesetveszélyes járdákat, lépcsőket felújítják, új parki sétaútvonalakat alakítanak ki, a meglévőket felújítják.

A lakosok biztonságérzetének növelése érdekében közbiztonsági kamerákat telepítenek. A fenntartható fejlődés elveinek megfelelően szükség szerint a jelenlegi közvilágítási rendszert energiatakarékosra cserélik. A projekt tartalmaz még olyan, alacsony költséggel megvalósítható okos és innovatív megoldásokat, melyek a város fenntartható fejlődését, a lakosok energiatudatosságát, a közlekedés biztonságát szolgálják.

A projekt keretében olyan infrastruktúra-fejlesztés valósul meg, amely javítja a sestakerti városrész általános környezeti állapotát, a közbiztonságot, így hozzájárul a városrész lakosságának megtartásához, életkörülményeinek javításához.