TÁJÉKOZTATÓ A LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00007
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Lilla Téri Általános Iskola épületének  energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             234.388.008 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2019. 10. 31.

A beruházás keretében a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló és a KLIK fenntartásában működő Lilla téri Általános Iskola Debrecen, Vág utca 9. szám alatti épületének energetikai korszerűsítése valósult meg.

Az intézmény Debrecen egyik kertvárosában a Köntöskertben helyezkedik el, nagy parkosított udvarral, sportpályákkal, teniszpályával és játszótérrel is rendelkezik. Az általános iskola - ahol évfolyamonként két osztály működik - két részből áll:
► a Vág utca 9. szám alatti főépületből, ahol nyolc osztályterem, két szaktanterem, tanulócsoportos foglalkozásra kialakított kisterem, ebédlő - ami osztályteremként is funkcionál -, két sportpálya, egy tornaterem, egy tanári munkaszoba és egy szertár található, valamint
► a Bartók Béla utca 74. szám alatti tagiskolából, ahol három osztályterem, egy tornaszoba és egy nevelői szoba található.

Az épület fűtési- és világítási rendszere meglehetősen elavult volt. Energetikai szakértő bevonásával végzett vizsgálat szerint az épületegyüttes energetikai besorolása nem érte el a DD kategóriát. Az iskolaépület felújítása leromlott állapota miatt indokolt volt. A beruházás során megvalósult az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése, a nyílászárók cseréje, az épület szigetelése, a fűtési rendszer felújítása, a kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, az épület akadálymentesítése.

A fejlesztés célja az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése, azon belül is az épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése. A projekt keretében tervezett energiahatékonysági fejlesztések segítségével mérhető költségmegtakarítás keletkezik.