TÁJÉKOZTATÓ A LEHEL UTCAI ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ A LEHEL UTCAI ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00005
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             200.787.936 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2020.09.28.

A projekt célja a Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése, az üvegházhatású gázok kibocsátásának, és a klímaváltozásra gyakorolt hatásainak csökkentése lokális és globális szinten.

A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat célja a racionálisabb energiagazdálkodás megvalósítása, az intézmény energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése.

A Debrecen, Lehel utca 18. szám alatt található Lehel Utcai Óvoda épületének energetikai minősége nem megfelelő, az épület energetikai besorolása nem éri el a DD kategóriát, így indokolt volt a felújítása.

Az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése során a külső határoló szerkezeteket hőszigetelték, a külső nyílászárókat kicserélték, a gépészeti rendszereket korszerűsítették.             

A fosszilis energiahordozó-alapú hőtermelő berendezéseket és a kapcsolódó fűtési rendszereket felújították, illetve kicserélték.

A hálózati villamosenergia-fogyasztás csökkentése érdekében, megvalósult az elektromos hálózat korszerűsítése, valamint napelemes rendszert is telepítettek.

A projekt kivitelezési feladatait a Hajdu-Alu Zrt. végezte. A munkálatok 2019 májusában kezdődtek és összességükben 2020 áprilisának végére fejeződtek be.