TÁJÉKOZTATÓ A HONVÉD UTCAI BÖLCSŐDE ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

A HONVÉD UTCAI BÖLCSŐDE ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00018
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Honvéd Utcai Bölcsőde épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             200.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2020.07.14.

A projekt célja volt a Honvéd Utcai Bölcsőde épületének energetikai korszerűsítése, mellyel csökkenthető lett az üvegházhatású gázok kibocsátása, valamint ezeknek a klímaváltozásra gyakorolt hatása lokális és globális szinten.

Az épület energiahatékonyság-központú fejlesztésére került sor a külső határoló szerkezeteinek hőszigetelésével, a külső nyílászárók cseréjével, valamint a gépészeti rendszerek korszerűsítésével. A régi ablakokat fa vagy PVC keretszerkezetű nyílászárókra cserélték, légzáró beépítéssel.

A hálózati villamos energiafogyasztás csökkentése érdekében napelemes rendszer került telepítésére, valamint a fosszilis energiahordozó-alapú hőtermelő berendezések, és a kapcsolódó fűtési rendszerek korszerűsítésére, cseréjére, ill. további korszerű rendszerek kiépítése is sor került a pályázat keretében, pl: víz-víz hőszivattyús rendszer és geotermikus kútszonda-rendszer kialakítása stb.

Telepítésre kerültek okos közműórák, melyek alkalmazásával egy olyan intelligens rendszer valósítható meg, mellyel nyomon követhetővé és optimalizálhatóvá válik az épület fogyasztása.