TÁJÉKOZTATÓ A FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM TÓTH ÁRPÁD UTCAI ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

A FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM TÓTH ÁRPÁD UTCAI ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00015

Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:     A Fazekas Mihály Gimnázium Tóth Árpád utcai épületének energetikai korszerűsítése

Megítélt támogatás:             255 367 874 Ft

Támogatás mértéke:             100%

Tervezett befejezés:            2021.01.31.

 

A projekt célja a Fazekas Mihály Gimnázium Bajcsy-Zsilinszky utca és a Tóth Árpád utca felől eső épületrészének energetikai korszerűsítése, valamint fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény kielégítése céljából.

A beruházás keretében megvalósul a határolószerkezetek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a gépészeti rendszerek korszerűsítése.

A villamosenergia-igény kielégítése céljából napelemes rendszert telepítünk, ami az épület - világításból és gépészeti rendszerekből adódó - villamosenergia-szükségletét tudja biztosítani.

A pályázat keretében lehetőség nyílik a fosszilis energiahordozó-alapú hőtermelő berendezések és a kapcsolódó fűtési rendszerek korszerűsítésére, valamint további korszerű rendszerek kiépítésének lehetőségének vizsgálatára, pl: víz-víz hőszivattyús rendszer kiépítésére, geotermikus kútszonda-rendszer kialakítására, stb.

Az épület villamoshálózata is felújításra kerül, melynek keretében a hálózat rekonstukcióján kívül a meglévő, elavult lámpatestek cseréjére is lehetőség nyílik.

Vizsgálatra kerül az okos közműórák beépítésének lehetősége, melyek alkalmazásával egy olyan intelligens rendszer valósítható meg, mellyel nyomon követhetővé és optimalizálhatóvá válik az épület fogyasztása.