TÁJÉKOZTATÓ ESZKÖZÖK BESZERZÉSE A DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE FARAKTÁR UTCAI TAGINTÉZMÉNY ÉS A GÖRGEY UTCAI TAGINTÉZMÉNY SZÁMÁRA

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
ESZKÖZÖK BESZERZÉSE A DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE FARAKTÁR UTCAI TAGINTÉZMÉNY ÉS A GÖRGEY UTCAI TAGINTÉZMÉNY SZÁMÁRA

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.2.1-15-DE1-2016-00007
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:                 Eszközök beszerzése a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített
                                                           Bölcsődei Intézménye Faraktár Utcai Tagintézmény és a Görgey
                                                           utcai Tagintézmény számára
Támogatási összeg:             16.500.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Befejezés időpontja:             2019.01.16.

Jelen pályázati fejlesztéssel a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye Faraktár Utcai Tagintézménye és a Görgey Utcai Tagintézménye érintett. A projekt keretében mindkét tagintézmény elhasználódott eszközállományának fejlesztése megvalósult.

A nevelő-gondozó munkát mindkét intézményben a játszóeszközök, a bölcsődék berendezése, valamint a dolgozók kreativitása segíti. A gyermekellátásban közvetlenül szerepet játszó épületrészek tárgyi felszereltségét több okból szükséges volt javítani. A gyermekcsoportok játékkészletét a gyermekek létszámának, életkorának figyelembevételével kellett kialakítani úgy, hogy minden gyermek számára jusson azonos típusú játékeszköz. A napközbeni gyermekellátást igénybe vevők életkora egyre fiatalabb, ami megkövetelte a csecsemőgondozáshoz szükséges tárgyi eszközök (alvó- és játszóhelyek, speciális étkező asztal) beszerzését.

A zavartalan működés és a korszerűbb munkafeltételek megvalósulása érdekében a Faraktár Utcai Tagintézmény és a Görgey Utcai Tagintézmény udvari játszóeszközei, a szociális és kiszolgáló helyiségek tárgyi berendezései és műszaki eszközei is megújultak.

Az új eszközök (berendezések, neveléshez szükséges eszközök stb.) beszerzésével mindkét tagintézményben jobb körülmények között, magasabb szakmai színvonalon tudják biztosítani a kisgyermekek nevelését, gondozását.