TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, VÍZTORONY UTCA 11. SZÁM ALATTI GYERMEKORVOSI RENDELŐ ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A DEBRECEN, VÍZTORONY UTCA 11. SZÁM ALATTI GYERMEKORVOSI RENDELŐ ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLAT INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00007
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Debrecen, Víztorony utca 11. szám alatti gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             113.308.936 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Befejezés:             2019.02.28.

 

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Víztorony utca 11. szám alatti - 1975-ben épült - leromlott állapotú épület felújítása valósult meg, melyben négy házi gyermekorvosi és öt területi védőnői körzet működik.

A felújítás lehetővé tette az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

A rendelők és tanácsadó helyiségek nagy igénybevételnek vannak kitéve, korszerűtlenek, elavultak voltak, a vizes blokkok felszereltsége elhasználódott és az elektromos- és gépészeti rendszer elöregedett, ezért szükséges volt a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

A megfelelő energetikai besorolás elérése érdekében új  nyílászárók kerültek beépítése, illetve megvalósult a teljes elektromos és gépészeti rendszer újjáépítése. Megújuló energiaforrásként napelemek kerültek elhelyezésre a tetőn, melyek gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen kívül megoldódott az épület akadálymentesítése és lehetőség nyílt az eddig hiányzó akadálymentes parkolóhely kialakítására.

A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje szintén megvalósult, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságosabbá, költséghatékonyabbá vált, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben vehető igénybe.