TÁJÉKOZTATÓ „DEBRECEN, NAGYSÁNDORTELEP CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉSÉNEK II. ÜTEME” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec


TÁJÉKOZTATÓ
„DEBRECEN, NAGYSÁNDORTELEP CSAPADÉKVÍZ ELVEZETÉSÉNEK II. ÜTEME” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.3.3-16-DE1-2017-00001
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     Debrecen, Nagysándortelep csapadékvíz elvezetésének
II. üteme
Megítélt támogatás:             455.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2021. 08. 31. 

A „Debrecen, Nagysándortelep csapadékvíz elvezetésének II. üteme” című projekt célja Debrecen belterületi csapadékvíz elvezetési rendszerének fejlesztése, a helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a lakosság életkörülményeinek javítása.

A projekt keretében 2385 méter zárt csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése/fejlesztése tervezett. 
A fejlesztés által érintett utcák: A Tegez utca és a Császár Péter utca teljes szakasza. Befogadó a Lóskúti úti zárt csapadékvíz elvezető rendszere, amelyre a Vasútoldal utcát érintve szállítjuk el a csapadékvizet. 

A csapadékos időben felgyülemlő csapadékvizek kezelése fokozott problémát jelent a városrészben élők és az Önkormányzat számára, mely rendezni kívánja a városrész közterületeinek csapadékvíz elvezetését. 
A projekt keretében építeni/felújítani tervezett csapadékvíz-elvezető rendszer hozzájárul a környező élővizek vízutánpótlásához, ezáltal javul a város épített és természeti környezetének állapota. A fejlesztés célja a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. A városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztés célja, a belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a belterületi rendszerek fejlesztésének megvalósítása, a környezeti káresemények megelőzése, a biztonságos és egészséges lakókörnyezet megteremtése. Cél az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a belterületi csapadékvíz elvezetési-, és gazdálkodási rendszerek kialakítása, fejlesztése, környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása.