TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, NAGYSÁNDOR-TELEPI EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A DEBRECEN, NAGYSÁNDOR-TELEPI EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00010
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Debrecen, Nagysándor-telepi egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             108.751.173 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Befejezés: 2019.01.31.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A Nagysándor-telepen, a Kishegyesi út 158. szám alatti rendelőépület gazdaságos átalakításra alkalmatlan volt, ezért a rendelővel szemközti, Pósa utca 1. sz. alatt található a Nagysándor József Általános Iskola kétszintes épületegysége ad helyet a két háziorvosi, egy házi gyermekorvosi és a három területi védőnői számára.

Az 1961-ben épült egykori oktatási intézmény funkcióváltása és felújítása lehetővé tette az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést. Így a használaton kívüli iskola épületben egy komplex minden igényt kielégítő egészségügyi centrum jött létre.

Az energiahatékonyság elérése érdekében az iskolaépület orvosi rendelőt befogadó részében megtörtént a megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárók beépítése, illetve megvalósult a teljes elektromos és gépészeti rendszer újjáépítése.
A hálózati villamosenergia-fogyasztás érdekében napelemes rendszer telepítettek, ezen kívül megvalósult az épületrész külső-belső akadálymentesítése, valamint akadálymentes parkoló kialakítása.

A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközöket kicserélték, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá vált, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben vált biztosítottá.