TÁJÉKOZTATÓ „DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE GÁBORJÁNI SZABÓ KÁLMÁN UTCAI TAGINTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE GÁBORJÁNI SZABÓ KÁLMÁN UTCAI TAGINTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.2.1-15-DE1-2016-00011
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:         Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye Gáborjáni Szabó Kálmán Utcai Tagintézmény felújítása
Megítélt támogatás:             226.875.163 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2022.08.31. 

A TOP 6.2.1-15 kódszámú „Családbarát munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívás keretén belül sor kerül Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye Gáborjáni Szabó Kálmán Utcai Tagintézményének komplex felújítására, korszerűsítésére és projektarányos akadálymentesítésére.

A projektben fejlesztéssel érintett, 1967-ben épült bölcsőde a Dobozi lakótelepen található. Az intézményben hat bölcsődei csoport működik, ami 60 kisgyermek mindennapi neveléséhez, gondozásához nyújt hátteret. Ebből adódóan az intézmény nagyfokú igénybevételnek van kitéve, így időszerűvé vált az épület és a játszóudvar teljes felújítása.    A beruházás az ingatlan korszerűsítése mellett hozzájárul a munkafeltételek javításához, a környezettudatossághoz, az esélyegyenlőség elvének érvényesüléséhez, lehetővé teszi a bölcsődei szolgáltatás akadálymentes megközelítését.

A projekt keretében megvalósul az épület teljes körű felújítása (pl. hőszigetelés, nyílászárók cseréje, folyosók padozatának felújítása, átadók és szociális helyiségek, iroda felújítása). Korszerűsítjük az ingatlan épületvillamossági és épületgépészeti rendszerét, melyekhez kapcsolódik a megújuló energiát hasznosító napelemes rendszer kiépítése. Ezen kívül sor kerül mind a gyermekek, mind a kisgyermeknevelők, szakmai munkát segítők által használt foglalkoztató és kiszolgáló helyiségek, a játszóudvar és a kerítésen belüli közlekedő utak felújítására, a mozgáskorlátozottak számára parkolóhely kialakítására.

A beruházás során a bölcsőde működéséhez nélkülözhetetlen eszközök beszerzése is megvalósul. Egyrészt megtörténik az elavult bútorok és játszóeszközök cseréje, másrészt sor kerül a hiányzó eszközök pótlására.

A felújítási, korszerűsítési beruházás eredményeként létrejön egy, a mai kor igényeit maradéktalanul kiszolgálni képes bölcsődei intézmény, mely egészséges környezetet biztosít a 0-3 éves korú gyermekek neveléséhez-gondozásához, ehhez további segítséget nyújt a megújuló eszközpark. Az energetikai korszerűsítés után az épület fenntartási költségeinek csökkenése várható.