TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, JÁNOSI UTCA 14. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A DEBRECEN, JÁNOSI UTCA 14. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE"CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00002
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Debrecen, Jánosi utca 14. szám alatti háziorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             53.440.642 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Befejezés:             2019.02.28.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvosi szolgáltató eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Jánosi utca 14. alatti - 1950-ben épült - leromlott állapotú épület felújítása valósult meg, mely két háziorvosi körzetnek ad helyet.

A felújítás lehetővé tette az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

A korszerűtlen rendelők nagy igénybevételnek vannak kitéve, az elektromos- és gépészeti rendszer elöregedett, ezért szükséges volt a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megtörtént a megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárók beépítése, a homlokzati hőszigetelés, illetve megvalósult a fűtési rendszer teljes körű felújítása. Megújuló energiaforrásként napelemek telepítése valósult meg, melyek gazdaságosabb üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen kívül megoldódott az épület külső-belső akadálymentesítése és lehetőség nyílt az eddig hiányzó akadálymentes parkolóhely kialakítására.
A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje szintén megvalósult, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságosabbá, költséghatékonyabbá vált, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben vehető igénybe.