TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, FÜREDI ÚT 42. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI ÉS FOGORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A DEBRECEN, FÜREDI ÚT 42. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI ÉS FOGORVOSI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00001

Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:                                      A Debrecen, Füredi út 42. szám alatti háziorvosi és fogorvosi alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:                            109.527.626 Ft

Támogatás mértéke:                          100%

Befejezés: 2018.12.31.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó háziorvosi, fogorvosi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Füredi út 42. szám alatti - 1952-ben épült - leromlott állapotú épület felújítása valósult meg, melyben négy felnőtt háziorvosi és három fogorvosi szolgáltató működik.

A felújítás lehetővé tette az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

A rendelők nagy igénybevételűek, ahol szükséges volt a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

A pályázat keretében korszerűbb, hőszigetelő nyílászárókat építettek be, a határoló szerkezetek hőszigetelést kaptak, felújították a gépészeti rendszert, valamint a gazdaságosabb üzemelttetés érdekében napelemeket telepítettek. Ezen kívül megoldódott az épület külső-belső akadálymentesítése és akadálymentes parkolóhelyet is kialakítottak.

A pályázati forrásból megtörtént az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá vált, fenntarthatósága javul. Az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben vált biztosítottá.