TÁJÉKOZTATÓ „A DEBRECEN, BÖSZÖRMÉNYI ÚT 136. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS VÉDŐNŐI ELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A DEBRECEN, BÖSZÖRMÉNYI ÚT 136. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS VÉDŐNŐI ELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00003
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Debrecen, Böszörményi út 136. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői ellátás infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             44.353.840 Ft
Támogatás mértéke:             100%

Befejezés:             2018.12.31.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának növelése, valamint a prevenciós funkciók fokozása, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Böszörményi út 136. szám alatti önkormányzati tulajdonú épület - melyben 1 házi gyermekorvosi és 4 területi védőnői körzet működik 2018. májusától megújult, korszerű körülmények között várja az ellátást igénybe vevőket. Az intézmény külső és belső felújítása a „Debrecen, Böszörményi út 136. szám alatti házi gyermekorvosi rendelő és védőnői ellátás infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00003 azonosítószámú pályázat keretében valósult meg.

A beruházás során megtörtént az épület energetikai szempontok szerinti felújítása, a homlokzati nyílászárók cseréje, az egészségügyi szolgálat és a betegek által használt helyiségek beltéri felújítása (pl.: tisztasági festések, burkolatcserék, beltéri nyílászárócserék). Korszerűsítették az épület épületvillamossági és épületgépészeti rendszerét, melyekhez kapcsolódóan megújuló energiát hasznosító napelemes rendszert építettek ki.

Az épület megközelítése és a belső terekben történő közlekedés is akadálymentessé vált, így az épület alkalmas a mozgáskorlátozottak fogadására. Továbbá – az épület legrövidebb úton törtnő megközelíthetősége érdekében - telken belül, egy akadálymentes parkolót is kialakítottak.

Az építési beruházáson túl új eszközök beszerzésére is lehetőség adódott. A projekt keretében számos elhasználódott használati eszközt, bútort kicseréltek, melynek eredményeként tovább nő az orvosi rendelő komfortossága.

A felújított rendelő üzemeltetése a fejlesztés eredményeképpen gazdaságosabbá válik, és az orvosi szolgálat megújult, szép környezetben tudja ellátni a feladatait.