TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA 32. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS VÉDŐNŐI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"A DEBRECEN, BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA 32. SZÁM ALATTI HÁZI GYERMEKORVOSI ÉS VÉDŐNŐI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE" CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00011

Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:     A Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatti házi gyermekorvosi és védőnői alapellátás infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:             103.788.954 Ft

Támogatás mértéke:             100%

Befejezés:             2019.04.15.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése

A projekt keretében a Bajcsy-Zsilinszky utca 32. szám alatti - 1907-ben épült - leromlott állapotú épület felújítása valósult meg, melyben négy házi gyermekorvosi és hét védőnői szolgáltató működik.

A felújítás lehetővé tette az épület infrastruktúrájának korszerűsítését, a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.

A rendelők nagy igénybevételűek, ezért szükséges volt a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

A pályázat keretében korszerűbb, hőszigetelő nyílászárókat építettek be, a határoló szerkezetek hőszigetelést kaptak és felújították a gépészeti rendszert is. A hálózati villamosenergia-fogyasztás csökkentése érdekében, megvalósult az elektromos hálózat korszerűsítése, valamint napelemes rendszer telepítettek a gazdaságosabb üzemeltetés érdekében.

A pályázati forrásból megtörtént az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez.

A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá vált, fenntarthatósága javul. Az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben vált biztosítottá.