TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, APAFI UTCA 30. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

A DEBRECEN, APAFI UTCA 30. SZÁM ALATTI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00008

Kedvezményezett:        DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe:        A Debrecen, Apafi utca 30. szám alatti háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Megítélt támogatás:             43.297.146 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Befejezés:             2019.02.28.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának növelése, valamint a prevenciós funkciók fokozása, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében az Apafi u. 30. szám alatti önkormányzati tulajdonú, leromlott állapotú épület felújítása valósult meg, melyben két felnőtt háziorvosi körzet működik.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárókat építettek be, megvalósult a homlokzat belső oldali szigetelése, valamint a belső tér teljes körű szakipari, elektromos, gépészeti felújítása.

A gázkonvektoros fűtés helyett a rendelők számára közös hűtő-fűtő rendszert alakítottak ki, melynek hőtermelője egy kültéri telepítésű levegő-víz hőszivattyú. Továbbá új vízellátó és szennyvízelvezető rendszer megvalósítása is megtörtént.
Az épület megközelítése és a belső terekben történő közlekedés is akadálymentessé vált valamint a mozgáskorlátozottak számára külön vizesblokkot is kialakítottak.

A rendelő vonzáskörzetében akadálymentes parkolót alakítottak ki.

A pályázati forrásból az elhasználódott, elavult bútorokat, berendezéseket (vizsgálóágy, zsámoly, műszer- és kartonszekrény, műszer- és íróasztal, várótermi pad stb.) kicserélték.

A rendelők üzemeltetése a fejlesztés eredményeképpen, gazdaságossá vált, és az orvosi szolgálat megújult, korszerű, szép környezetben tudja ellátni az orvosi szolgálat a feladatait.