TÁJÉKOZTATÓ A CSAPÓKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

 TÁJÉKOZTATÓ A CSAPÓKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

Projekt azonosítószáma:         TOP-6.5.1-19-2020-00001 
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:         A CSAPÓKERTI KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
Megítélt támogatás:             270.000.000 Ft 
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2022.09.30.

A projekt célja a Debrecen, Süveg utca 3. szám alatt található Csapókerti Közösségi Ház épületének energetikai korszerűsítése, melynek eredményeképp megvalósul az üvegházhatású gázok kibocsátásának, valamint ezeknek a klímaváltozásra gyakorolt hatásainak csökkentése lokális és globális szinten. További cél, hogy képzéseken, programokon keresztül elősegítsük az éghajlatváltozás hatásaival kapcsolatos szemléletformálást, valamint a korszerű, energiahatékony műszaki információk, tapasztalatok terjesztését.

A projekt keretében a Csapókerti Közösségi Ház épületének energiahatékonyság-központú fejlesztésére kerül sor a külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése által utólagos hőszigeteléssel, a külső nyílászárók cseréjével, valamint a gépészeti rendszerek korszerűsítésével. A fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések, valamint a kapcsolódó fűtési- és HMV rendszerek korszerűsítése is megtörténik megújuló energiaforrások felhasználásával.

A fal, tető és padlásfödém hőszigetelése megoldható az eredeti felület jellegének megtartásával. A jelenlegi ablakok PVC keretszerkezetű nyílászárókra lesznek kicserélve. A hálózati villamosenergia-fogyasztás csökkentése érdekében napelemes rendszer telepítése is megtörténik. Korszerűsítésre kerülnek a világítási rendszerek, valamint szellőztető rendszer kerül kialakításra.

A projekt keretén belül megtörténik az épület projektarányos akadálymentesítése. Továbbá a projekt keretén belül megvalósul a nyilvánosság biztosítása, képzési anyag kidolgozása, valamint szemléletformáló képzés tartása.

A fejlesztések eredményeként egy komfortos, gazdaságosabban fenntartható, a mai kor követelményeinek megfelelő intézmény jön létre, mely modern és egészséges környezetet biztosít a fejlesztéssel érintett célcsoportok számára.