TÁJÉKOZTATÓ CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE DEBRECENBEN

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE DEBRECENBEN

Támogatási szerződés száma:           TOP-6.6.2-15-DE1-2016-00001
Kedvezményezett:                              DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:                                      Családsegítő és Gyermekjóléti Központ infrastrukturális fejlesztése Debrecenben
Megítélt támogatás:                             571.722.069 Ft
Támogatás mértéke:                          100%
Tervezett befejezés:                           2020.02.28. 

A projekt átfogó célja a szociális és gyermekjóléti alapellátást végző DMJV Családsegítő- és Gyermekjóléti Központ kialakítása a Nádor utca - Thomas Mann utca találkozásánál lévő 21205 hrsz-ú ingatlanon, mely a dolgozók jogszabályban előírt szakmai feladatainak ellátása helyéül szolgál.

Az intézmény jelenlegi, Debrecen, Mester utca 1. alatti székhelyét és Böszörményi út 68. szám alatti telephelyét kiváltó új épületben többek között tanácsadói irodák, kapcsolattartói- és ügyfélfogadó irodák, valamint prevenciós játszószoba és 4 foglalkoztató is helyet kap. Utóbbiak összenyithatóságából adódóan egy akár 295 fő befogadására alkalmas tér alakítható ki, amelyet az alapszolgáltatási funkciónak megfelelően - családi rendezvények megtartása, továbbképzési és egyéb szociális és gyermekjóléti feladatok ellátása céljából- kerül kialakításra.

Az épület a Debrecen 21205 hrsz. ingatlanon lesz. Az intézmény elhelyezésére szolgáló ingatlan közúti megközelítése a 21236/4 hrsz-ú közterületről, a Thomas Mann utca irányából biztosított. A terület a város frekventált részén, lakótelepek közelében, infrastrukturálisan jól ellátott, kulturált környezetben helyezkedik el.

A projekt kiemelten fontos célja a megfelelő tartósságot, az energiahatékony fenntarthatóságot, a hosszan tartó működőképességet és komfortosságot biztosító anyag, szerkezet és szerkezetkialakítás megválasztása.

A projekt keretében megvalósul az épület teljes körű, komplex akadálymentesítése. Korszerű épületvillamossági és épületgépészeti rendszert kerül kialakításra, mely kiegészül megújuló energiát hasznosító rendszerrel. Továbbá az épület korszerű külső homlokzati hőszigetelést kap, energiatakarékos nyílászárók beépítésével oldják meg, emellett víztakarékos berendezések beszerzése és energiatakarékos világítótestek beszerelése valósul meg.

A fejlesztés részét képezi a telken belüli parkolók kialakítása, melyek során mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkoló is kialakításra kerül. Továbbá az intézmény elhelyezésére szolgáló ingatlan környezetének rendezése, parkosítása is megtörténik.