TÁJÉKOZTATÓ A BOLDOGFALVA ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

A BOLDOGFALVA ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00014
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Boldogfalva óvoda épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:              137 865 033 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2020.10.27.

Befejeződött a Boldogfalva Óvoda épületének energetikai korszerűsítése

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, „A Boldogfalva Óvoda épületének energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00014 azonosító jelű projekt keretében az Antall József utca 19. szám alatti Óvoda épületének energetikai korszerűsítésének fejlesztésére 208.934.728 Forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el. 

„A Boldogfalva Óvoda épületének energetikai korszerűsítése” című projekt átfogó célja a Boldogfalva óvodaépület energetikai felújítása.
Az Óvoda épülete az 1970-es években épült. Azóta komolyabb felújításon nem esett át. Az épület leromlott állapotú volt, így időszerűvé vált a felújítása. A fejlesztés részeként kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték az épületet. Felújították a hőközpontot, az épület fűtését geotermikus energiaforrás kihasználásával valósították meg, a radiátorokon termosztatikus szelepeket helyeztek el, valamint a radiátorokat is kicserélték. Korszerűsítették a központi szellőzőrendszert, valamint a kül- és beltéri világítási rendszereket. A beruházás során az épület könnyebb, akadálymentes megközelíthetőségének kialakítása is megtörtént. Mozgás- és jelenlétérzékelős kapcsolások lettek kialakítva a mosdókban és a közlekedőkben. A légtechnikai vezetékek álmennyezettel való eltakarása is megtörtént.

Az óvoda csoportszobáit, valamint a főzőkonyhát is kifestette a Kivitelező. Jelenleg 8 csoportszobával működik az óvoda, a játszóudvart is birtokba vehették az ovisok.

A korszerűsítés célja, hogy hatékonyabban és gazdaságosabban tudjon üzemelni az épület, ami hosszú távon akár 50%-os energiamegtakarítással jár.

A projekt kivitelezési munkálatai 2018 őszén kezdődtek és 2019 őszén fejeződtek be.

A kivitelezés teljes költsége 210.487.040.- Ft, melyhez az Önkormányzat önerőt biztosított a projekt megvalósítására.