TÁJÉKOZTATÓ

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

"AZ ÚJKERT GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA"

 

Projekt azonosító:            TOP-6.3.2-15-DE1-2016-00006

Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Konzorciumi partner:     DEBRECENI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Projekt címe:     Az Újkert gazdaságélénkítő környezeti megújítása

Megítélt támogatás:     653 000 000 Ft

Támogatás mértéke:             100%

Tervezett befejezés:            2021.08.31.

 

A projekt célja a Debrecen, Újkert városrész környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, mely javítja környezet általános állapotát, a közbiztonságot, valamint hozzájárul a gazdaságfejlesztéshez, így a lakosság életkörülményeinek javításához.

Az Újkert városrészben a közösségi terek és a zöldterületek leromlott állapotúak, felújításuk, fejlesztésük kiemelt cél a városrész népességmegtartó-képességének javítása érdekében.

A beruházás keretében megvalósul a zöldterületek rekonstrukciója (fák gallyazása, cserjeirtás és gyomtalanítás, aljnövényzet frissítése, fásítás és füvesítés, zöldtető kialakítása), a rekreációs területek fejlesztése (játszóterek, sportpályák felújítása, kondiparkok, KRESZ pálya kialakítása, pingpongasztalok és ivókutak szükség szerinti felújítása, eszközök cserélése), a degradált területek rekultivációja (járdák, lépcsők szükség szerinti felújítása, új parki sétaútvonalak kialakítása, parkolók bővítése, felújítása).                 A lakosok biztonságának érdekében nagy felbontású közbiztonsági kamerák elhelyezése is megtörténik.

A projektben érintett a Doberdó utca - Görgey utca tömb területe, a Böszörményi út 55-73. és a 39-53., valamint a 75-87. szám mögötti terület, a Görgey utcai óvódával szemben található játszótér, a Lehel utca 14. szám melletti terület, a Békessy Béla utca sarkán található sportpálya, a Nagy domb és környezete, a Jerikó utca 25. szám előtti terület.

A projekt részét képezik az úgynevezett "soft" programok, melyek hozzáadott értéke emeli a beruházás jelentőségét. A lakosok részére szóló programokat a konzorciumi partner Debreceni Művelődési Központ koordinálja, amelyek a környezettudatosságra és az integrált szemlélet erősítésére, a települési arculat és identitás fejlesztésére, valamint a bűnmegelőzésre és a közlekedésbiztonság javítására irányulnak.

A projekt várható befejezése: 2021.08.31.