TÁJÉKOZTATÓ AZ „ESZKÖZÖK BESZERZÉSE DMJV EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE TÖBB TAGINTÉZMÉNYÉBEN” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
AZ „ESZKÖZÖK BESZERZÉSE DMJV EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE TÖBB TAGINTÉZMÉNYÉBEN” CÍMŰ PROJEKTRŐL

A projekt azonosítószáma:     TOP-6.2.1-16-DE1-2017-00004
A kedvezményezett:         DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe:     Eszközök beszerzése DMJV Egyesített Bölcsődei Intézménye több tagintézményében
A megítélt támogatás:     75.410.045 Ft
A támogatás mértéke:     100%
Tervezett befejezés:         
2021.08.29.

A TOP-6.2.1-16 kódszámú „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívás célja a gyermekjóléti ellátás hozzáférésének javítása és a szolgáltatás minőségének fejlesztése. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata célul tűzte ki a bölcsődei ellátás megfelelő szakmai színvonalon, a jogszabályokban előírt módon történő működtetését. Jelen projekt keretén belül eszközbeszerzés, illetve udvarfejlesztés valósul meg.

A projektben 5 tagintézmény érintett: a Honvéd Utcai Tagintézmény, a Varga Utcai Tagintézmény, az Angyalföld Téri Tagintézmény, az Áchim András Utcai Tagintézmény, valamint a Margit Téri Tagintézmény.

A Honvéd Utcai Tagintézményben megvalósul az eszközállomány és az udvar fejlesztése. Továbbá konyhai eszközök beszerzése is megtörténik, mivel az épületben egyedi diétás konyha működik, melyre speciális előírások vonatkoznak.

A Varga Utcai Tagintézmény eszközállomány jelentősen elhasználódott, megrongálódott. A játszóudvari eszközök is felújításra vagy cserére szorulnak, mivel utoljára 2007-ben történt eszközbeszerzés.

Az Angyalföld Téri Tagintézményben mind a kültéri, mind pedig a beltéri eszközállomány jelentősen elhasználódott, ezek cseréje szükségszerű. A projekt keretén belül az udvar gazdaságosabb kihasználása érdekében a telepített bútorok, elválasztó kerítések elhelyezése felülvizsgálatra kerül. Tárolófelületet alakítanak ki a különböző játékok, egyéb eszközök megfelelő elhelyezése érdekében.

A Margit Téri Tagintézmény udvari játékainak száma kevés, azok is elavultak, az udvar terepviszonyi nem alkalmasak a biztonságos kint tartózkodásra a kisgyermekek számára. Továbbá a kerítés is felújításra szorul, az udvari kertrendezés szükségszerű.

A projekt során kiemelten fontos szempont, hogy a beszerzendő eszközök hosszú távon a lehető legmagasabb szinten szolgálják az intézmények feladatellátását. Az eszközök közvetlenül kapcsolódnak a nevelési-gondozási tevékenységhez, elősegítik a magasabb színvonalú ellátás biztosítását, hozzájárulnak a tagintézmények korszerűsítéséhez és a gyerekek komfortérzetének növeléséhez.