TÁJÉKOZTATÓ AZ EPRESKERT UTCAI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
AZ EPRESKERT UTCAI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

A támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.1-16-DE1-2017-00002
A kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe:     Az Epreskert utcai háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             150 311 417 Ft
A támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:              2022.02.28.

A projekt célja a Debrecenben, az Epreskert utcán (hrsz.: 13883) működő háziorvosi rendelő egészségügyi alapellátás nyújtásához megfelelő minőségű infrastrukturális fejlesztésének megvalósítása, az ezzel összefüggő eszközbeszerzés, valamint a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása. A fejlesztés lehetővé teszi továbbá az ott dolgozók munkafeltételeinek javítását, a környezettudatosság, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférését.

A projekt keretében az Epreskert utcai önkormányzati tulajdonú, erősen leromlott állapotú épület – melyben két felnőtt háziorvosi körzet működik – felújítása valósul meg.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárókat építenek be, megvalósul a homlokzat hőszigetelése, valamint a belső tér teljes körű szakipari, elektromos és gépészeti felújítása.

Az épület megközelítése és a belső terekben történő közlekedés is akadálymentessé válik. A főbejárat átépítése akadálymentes módon fog megvalósulni, és kiépítésre kerül egy akadálymentes parkoló is.

A pályázati forrásból az elhasználódott, elavult bútorokat, berendezéseket (vizsgálóágy, zsámoly, műszer- és kartonszekrény, íróasztal, várótermi pad, állófogas) kicserélik.

A rendelők üzemeltetése a fejlesztés eredményeképpen gazdaságossá válik, és az orvosi szolgálat megújult, szép környezetben tudja ellátni a feladatait.