TÁJÉKOZTATÓ A „VSZSZ THOMAS MANN UTCAI TELEPHELYÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec


TÁJÉKOZTATÓ
 A „VSZSZ THOMAS MANN UTCAI TELEPHELYÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.2-16-DE1-2017-00005
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe:     VSzSz Thomas Mann utcai telephelyének infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             82.771.699 Ft
A támogatás mértéke:         100%
Tervezett befejezés:             2020.12.31.

A projekt célja a Debrecen, Thomas Mann utca 45. szám alatt működő Nagyerdei Gondozó Szolgálat Thomas Mann Utcai Idősek Klubja épületének megfelelő minőségű infrastrukturális fejlesztése, az ezzel összefüggő eszközbeszerzés, valamint a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása. A VSzSz az alapszolgáltatások keretében idős, demens, fogyatékkal élő személyek részére étkeztetést, házi segítségnyújtást és nappali ellátást biztosít.

Cél a szociális alapszolgáltatások – idősek nappali ellátása, étkeztetés és házi segítségnyújtás - infrastrukturális fejlesztése, az épület átalakítása, komplex felújítása, valamint az ezzel összefüggő eszközbeszerzés.

Az épület állapota elavult, nagyobb mértékű felújítás nem történt. A projekt keretében az épület belső nyílászáróinak, fal- és padlóburkolatainak, vizesblokkjainak és konyhájának, környezetének, zöldterületeinek felújítása tervezett. A jelenleg kialakított akadálymentesítés felülvizsgálata, szükség szerinti átalakítása, továbbá korszerű eszközök beszerzése szintén a projekt részét képezi.

A tervezett fejlesztés megvalósításával emelkedik az ellátás színvonala: az ellátottak jó minőségű szolgáltatásokat vehetnek igénybe megfelelő infrastrukturális feltételek és megfelelő berendezési, felszerelési tárgyak között, az ellátásban résztvevő dolgozók korszerűbb munkakörülmények között hatékonyabb munkavégzést végezhetnek.