TÁJÉKOZTATÓ A „VSZSZ SÜVEG UTCAI TELEPHELYÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec


TÁJÉKOZTATÓ
 A „VSZSZ SÜVEG UTCAI TELEPHELYÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.2-16-DE1-2017-00001
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe:     VSzSz Süveg utcai telephelyének infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             69.459.214 Ft
A támogatás mértéke:         100%
Tervezett befejezés:             2022.08.31.

A projekt célja a Debrecen, Süveg utca 3. sz. alatt működő Csapókerti Gondozó Szolgálat és Idősek Klubja épületének megfelelő minőségű infrastrukturális fejlesztése, az ezzel összefüggő eszközbeszerzés, valamint a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása. A VSZSZ az alapszolgáltatások keretében idős és fogyatékkal élő személyek részére étkeztetést, házi segítségnyújtást és nappali ellátást biztosít.

Az érintett épület leromlott állapotú, az elmúlt években kisebb felújítási munkálatokat végeztek (bejárati ajtó csere, akadálymentes bejárat, akadálymentes wc és tisztálkodó helyiség kialakítása). Az épület belső terének teljes körű, elektromos- és gépészeti felújítása, valamint korszerű eszközök beszerzése indokolt.

A projekt keretében az épület belső nyílászáróinak, fal- és padlóburkolatainak, vizesblokkjainak és főzőterének, környezetének, zöldterületeinek felújítása tervezett. A jelenleg kialakított akadálymentesítés felülvizsgálata, szükség szerinti átalakítása, továbbá korszerű eszközök beszerzése szintén a projekt részét képezi.

A tervezett fejlesztés megvalósításával emelkedik az ellátás színvonala: az ellátottak jó minőségű szolgáltatásokat vehetnek igénybe megfelelő infrastrukturális feltételek és megfelelő berendezési, felszerelési tárgyak között, az ellátásban résztvevő dolgozók korszerűbb munkakörülmények között hatékonyabb munkavégzést végezhetnek.