TÁJÉKOZTATÓ „A SÓHÁZ GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec


TÁJÉKOZTATÓ
„A SÓHÁZ GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ KÖRNYEZETI MEGÚJÍTÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Projektazonosító:            TOP–6.3.2-16-DE1-2017-00001
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Konzorciumi partner:            Debreceni Művelődési Központ
A projekt címe:     A Sóház gazdaságélénkítő környezeti megújítása
A megítélt támogatás:     141 000 000 Ft
A támogatás mértéke:         100%
Tervezett befejezés:             2020.11.30

A projekt célja a Debrecen, Sóház akcióterület környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, fejlesztése, melynek köszönhetően a városrész lakosságának minden korosztálya hasznosan tudja szabadidejét eltölteni. A fejlesztéssel érintett területen leromlott állapotban vannak a közösségi terek és a zöldterületek, melyek felújítása és fejlesztése kiemelt cél a lakosság életminőségének és a városrész népességmegtartó-képességének javítása érdekében.

A projekt keretén belül több tevékenység is megvalósul, úgy mint a zöldfelületek rekonstrukciója, ezen belül gyomirtás, a beteg fák/faágak visszametszése, új növények telepítése, amely során törekedni kell az őshonos fajok és/vagy várostűrő, mikroklimatikus adottságoknak legjobban megfelelő növények telepítésére. Továbbá i fejlesztésként az aktív rekreációs zöldterületek megújítása is megtörténik, mely során a játszótér, a sportpálya fejlesztése, kondipark létesítése, valamint a parki berendezések telepítése/felújítása is megvalósul.

A projekt keretén belül megtörténik a balesetveszélyes járdák szükség szerinti felújítása, megújul a közvilágítás, megvalósul a sétautak nyomvonal-rekonstrukciója, valamint az önkormányzati belterületi közúthálózat zöldterület-használatot segítő közlekedési fejlesztésként a parkolóhelyek fejlesztése is megtörténik.

A projekt részeként közbiztonsági kamerák kerülnek kihelyezésre, mely lépés célja, hogy visszaszorítsa és megelőzze a bűneseteket, fokozza a lakosok biztonságérzetét.

A projektben „soft” elemek is helyet kapnak, melyek keretében szemléletformáló programok valósulnak meg, aminek köszönhetően javul a lakosság környezettudatossága, erősödik a társadalmi kohézió.