TÁJÉKOZTATÓ A SAS UTCAI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A SAS UTCAI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

A támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.1-16-DE1-2017-00001
A kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe:     A Sas utcai háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             55 002 746 Ft
A támogatás mértéke:         100%
Tervezett befejezés:             2020.10.31

A projekt célja a Debrecenben, a Sas utca 2. (hrsz.:8510/A/1) alatt működő orvosi rendelő egészségügyi alapellátás nyújtásához megfelelő minőségű infrastrukturális fejlesztésének megvalósítása, az ezzel összefüggő eszközbeszerzés, valamint a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása. A fejlesztés lehetővé teszi továbbá az ott dolgozók munkafeltételek javítását, a környezettudatosság, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférését.

A projekt keretében a Sas utca 2. alatti társasház földszintjén működő, önkormányzati tulajdonú, erősen leromlott állapotú épületrész – melyben négy felnőtt háziorvosi körzet működik – felújítása valósul meg.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárókat építenek be, valamint megvalósul a belső tér teljes körű szakipari, elektromos és gépészeti felújítása.

Az épület megközelítése és a belső terekben történő közlekedés is akadálymentessé válik. A főbejárat átépítése akadálymentes módon fog megvalósulni.

A pályázati forrásból az elhasználódott, elavult bútorokat, berendezéseket (vizsgálóágy, zsámoly, műszer- és kartonszekrény, íróasztal, várótermi pad, állófogas) kicserélik.

A rendelők üzemeltetése a fejlesztés eredményeképpen gazdaságossá válik, és az orvosi szolgálat megújult, szép környezetben tudja ellátni a feladatait.