TÁJÉKOZTATÓ „A MOSOLYKERT ÓVODA KISMACSI TELEPHELYE ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ „A MOSOLYKERT ÓVODA KISMACSI TELEPHELYE ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-16-DE1-2017-00005
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelye épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             64.300.173 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:          2021.07.31.

A projekt célja a Debrecen, Napraforgó utca 1/F. szám alatt található Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelye épületének energetikai korszerűsítése, projektarányos akadálymentesítése, ezáltal az intézmény hatékonyabb energiahasználatának elősegítése és a széndioxid-kibocsátás csökkentése.

A fejlesztéssel érintett épület 100%-ban a DMJV Önkormányzat tulajdonában áll, rossz energetikai jellemzőkkel bír, jelenleg nem éri el a hatályos 176/2008. (IV.30.) Kormányrendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szerinti „DD – korszerűt megközelítő” kategóriát.

A projekt során megvalósul az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése, a külső határoló szerkezet korszerűsítése. Megtörténik a fal, a tető és a padlásfödém hőszigetelése, a nyílászárók cseréje fa vagy PVC keretszerkezetűekre, a gépészeti rendszerek korszerűsítése és az épület projektarányos akadálymentesítése.

Mindezek mellett megtörténik a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések, a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése, napelemes rendszer telepítése, valamint az épülethez kapcsolódó, már meglévő kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése.

A fejlesztések eredményeként egy komfortos, gazdaságosabban fenntartható, a mai kor követelményeinek megfelelő intézmény jön létre, mely modern és egészséges környezetet biztosít az óvodás korú gyermekek neveléséhez, oktatásához.