TÁJÉKOZTATÓ „A KÖNTÖSGÁT SORON LÉVŐ IPARI TERÜLET ELÉRHETŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A KÖNTÖSGÁT SORON LÉVŐ IPARI TERÜLET ELÉRHETŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

A támogatási szerződés száma:     TOP-6.1.5-16-DE1-2017-00003
A fő kedvezményezett:         DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe:             A Köntösgát soron lévő ipari terület elérhetőségének javítása
Megítélt támogatás:             235.000.000 Ft
A támogatás mértéke:         100%
Tervezett befejezés:             2020.09.30.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának a „A Köntösgát soron lévő ipari terület elérhetőségének javítása” című pályázatát (azonosítószám: TOP-6.1.5-16-DE1-2017-00003) a támogató 2017. november 23-án kelt döntése szerint 235.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A kivitelezés befejeződött.

A projekt célja a Köntösgát soron lévő ipari terület elérhetőségének javítása. A beruházás során egyrészt megtörtént a 33-as számú főút és a Bartók Béla út közötti elöregedett útszakasz burkolatának felújítása, másrészt azokon a szakaszokon, ahol a forgalmi sáv szélessége nem elégíti az Útügyi Műszaki Előírásban foglaltakat, útszélesítés történt. Az út korszerűsítése mellett sor került a meglévő burkolt árok felújítására, aknák és útcsatlakozások alatti átereszek átépítésére, valamint a tervezéssel érintett csaknem teljes hosszban az árok felőli oldalon dréncső beépítésére a jobb vízelvezetés érdekében. Egyes helyeken a járdák szükségszerű akadálymentesítése is megtörtént. 

A projekt fejlesztései segítik a gazdasági övezetben jelen lévő és a jövőben betelepülő vállalkozások elérését. A fejlesztés eredményeképpen olyan gyorsan és könnyen megközelíthető iparterület jött létre, mely lehetőséget biztosít vállalkozások betelepülésére, új telephelyek kialakítására. A fejlesztés megvalósítása munkalehetőségeket teremt, hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, a munkaerő-mobilitás feltételeinek javításához. 

A fejlesztés illeszkedik Debrecen hosszú távú stratégiájához, a helyi gazdaságfejlesztési célkitűzések megvalósításához, ezáltal tovább erősíti a város versenyképességét.