TÁJÉKOZTATÓ „A KÁROLYI MIHÁLY UTCAI BÖLCSŐDEI TAGINTÉZMÉNY INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A KÁROLYI MIHÁLY UTCAI BÖLCSŐDEI TAGINTÉZMÉNY INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE”

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.2.1-16-DE1-2017-00002
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Károlyi Mihály utcai bölcsődei tagintézmény infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             712.954.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:              2022.01.31.

A projekt célja, hogy létrejöjjön egy, a mai kor igényeit maradéktalanul kiszolgálni képes bölcsődei épület, mely egészséges környezet biztosít a 0-3 éves korú gyermekek neveléséhez. A felújítás lehetővé teszi az épület infrastruktúrájának a korszerűsítését, a munkafeltételek minőségének javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű embereknek a bölcsődei szolgáltatás akadálymentes megközelítését.

A beruházás során megvalósul az épület teljes körű felújítása, energetikai korszerűsítése. Továbbá megtörténik az elektromos és gépészeti rendszerek felújítása, valamint megújuló energiaforrás kialakítás is megvalósul. A nyílászárók elavultak, így a jelenlegi ablakokat fa, illetve műanyag nyílászárókra cserélik, légzáró beépítésével. Az épület energetikai szempontból történő korszerűsítése hozzájárul az épület energiatakarékos működtetéséhez, a környezetvédelmi szempontok érvényesítéséhez.

A beruházás részeként az elavult, elhasznált bútorzat és eszközök cseréje is megvalósul, melyek közvetlenül kapcsolódnak a nevelési-gondozási feladatok ellátásához. Olyan kültéri játszóeszközök beszerzése történik meg, melyek tanúsítvánnyal rendelkeznek, hogy az adott célcsoport igényeinek megfelelnek.

A tagintézmény önálló főzőkonyhával rendelkezik, ennek köszönhetően a projekt részét képezi konyhai eszközök beszerzése is.