TÁJÉKOZTATÓ A KARÁCSONY GYÖRGY UTCAI ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A KARÁCSONY GYÖRGY UTCAI ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Projekt azonosítószáma:         TOP-6.5.1-16-DE1-2017-00003
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Karácsony György Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             170.312.139 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2022.03.31.

Jelen projekt célja a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő Karácsony György Utcai Óvoda (4029 Debrecen, Karácsony György utca 4.) épületének energetikai korszerűsítése, az intézmény hatékonyabb energiahasználata és a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése.

Az intézménynek jelenleg rossz energetikai jellemzői vannak, nem éri el a „DD – korszerűt megközelítő” kategóriát, felújításra, korszerűsítésre szorul. Az intézmény maximálisan 125 férőhellyel működik, a gyerekek 5 csoportban vannak elhelyezve.

A projekt keretén belül megtörténik az épület külső határoló szerkezeteinek felújítása, a határolószerkezetek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a gépészeti rendszerek korszerűsítése. Megvalósul a fal és a lapostető szigetelése. A jelenlegi ablakok cseréjére is sor kerül, az új nyílászárók már PVC keretszerkezetűek lesznek.

Megvalósul a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések és a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése, valamint az épület már meglévő, kül- és beltéri világítási rendszereinek korszerűsítése, továbbá napelem telepítésére is lehetőség nyílik.

A projekt részeként megtörténik az épület projektarányos akadálymentesítése, a nyilvánosság biztosítása. Továbbá képzési anyag kerül kidolgozásra a célcsoport számára.

A fejlesztés eredményeként egy korszerű, energiahatékony, biztonságos, a mai kor igényeit maradéktalanul kiszolgálni képes óvodai intézmény jön létre, mely egészséges környezetet biztosít az óvodás korú gyermekek neveléséhez és oktatásához.