TÁJÉKOZTATÓ A „HATÁR ÚTI IPARI PARK ELÉRHETŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec


TÁJÉKOZTATÓ

A „HATÁR ÚTI IPARI PARK ELÉRHETŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL


Támogatási szerződés száma:     TOP-6.1.5-16-DE1-2017-00002
Főkedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:                 Határ úti ipari park elérhetőségének javítása
Megítélt támogatás:             930.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2022.01.29.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat a „Határ úti ipari park elérhetőségének javítása” című pályázatát (azonosítószám: TOP-6.1.5-16-DE1-2017-00002) a Támogató 2017. november 23. napon kelt támogató döntés szerint 930.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A projekt célja Debrecen város gazdasági területei megközelíthetőségének javítása, a gazdasági területek felé vezető út építése, közúti csomópontok fejlesztése a munkaerő mobilitás javítása érdekében. 

A fejlesztéssel érintett terület a Kishegyesi út M35-ös autópálya Ondódi leágazása és a Vasútoldal utca közötti szakasza. Az autópálya feljárattól a Vasútoldal utcáig teljes szélességű útfelújítás, a Határ út és a Pósa utca között 2x2sávos útszélesítés valósul meg. Mindemellett jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Kishegyesi út – Pósa utca, valamint a Kishegyesi út – Határ út kereszteződésekben.

A kivitelezési munkák során a csapadékvíz-elvezetés is tervezett zárt vízelvezetőkkel és vízelnyelőkkel, továbbá a közművezetékek elhelyezése, kiváltása, védelme, buszöblök felújítása és a padkák melletti zöldterület helyreállítása is megtörténik

A 2020-ig tartó fejlesztés eredményeképpen olyan gyorsan és könnyen megközelíthető terület jön létre, mely lehetőséget biztosíthat újabb vállalkozások betelepülésére, új telephelyek kialakítására. A fejlesztés megvalósítása munkalehetőségeket teremt, hozzájárul a foglalkoztatás növeléséhez, a város lakosságának növekedéséhez.