TÁJÉKOZTATÓ A GULYÁS PÁL KOLLÉGIUM ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A GULYÁS PÁL KOLLÉGIUM ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Projekt azonosító:             TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00009
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:         A Gulyás Pál Kollégium épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:         485.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2018.11.30.

A projekt célja a 4024 Debrecen, Sumen utca 3. szám alatt található kollégium épületének energetikai korszerűsítése, az intézmény hatékonyabb energiahasználata és a széndioxid-kibocsátás csökkentése.

A projektben megvalósul az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése a külső határoló szerkezetek korszerűsítése által, továbbá fotovillamos rendszer kerül kialakításra a saját villamosenergia-igény kielégítése céljából.

A beruházás keretében megvalósul a határolószerkezetek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a gépészeti rendszerek korszerűsítése
A hálózati villamos energiafogyasztás csökkentése érdekében napelemes rendszer telepítésére van lehetőség, valamint a fosszilis energiahordozó-alapú hőtermelő berendezések és a kapcsolódó fűtési rendszerek korszerűsítésére, cseréjére, ill. további korszerű rendszerek kiépítésének lehetőségének vizsgálatára is sor kerül a pályázat során.

Az épület villamoshálózata is felújításra kerül, melynek keretében a hálózat felújításán kívül a meglévő lámpatestek cseréjére is lehetőség nyílik. A jelenlegi elavult rendszer helyett, energiatakarékos fényforrások beépítésével, optimalizálhatóvá válik az épület fogyasztása.

Vizsgálatra kerül az okos közműórák beépítésének lehetősége, melyek alkalmazásával egy olyan intelligens rendszer valósítható meg, mellyel nyomon követhetővé és optimalizálhatóvá válik az épület fogyasztása