TÁJÉKOZTATÓ „A GÖRGEY UTCAI ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A GÖRGEY UTCAI ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-16-DE1-2017-00001
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Görgey Utcai Óvoda épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             162.050.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2022.02.28.

A projekt célja a Debrecen, Görgey utca 5. szám alatt található óvoda épületének komplex felújítása, projekt arányos akadálymentesítése, energetikai korszerűsítése, az intézmény hatékonyabb energiahasználata és a széndioxid-kibocsátás csökkentése.

A fejlesztéssel érintett épület 100%-ban a DMJV Önkormányzat tulajdonában áll, rossz energetikai jellemzőkkel bír, jelenleg nem éri el a hatályos 176/2008. (IV.30.) Kormányrendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szerinti „DD – korszerűt megközelítő” kategóriát.

A projekt során megvalósul az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése, a külső határoló szerkezet korszerűsítése. Megtörténik a fal, tető és padlásfödém hőszigetelése - mely megoldható az eredeti felület jellegének megtartásával -, a nyílászárók cseréje fa vagy PVC keretszerkezetűekre, légzáró beépítéssel, a gépészeti rendszerek korszerűsítése és az épület projekt arányos akadálymentesítése.

Mindezek mellett megtörténik a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések és a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése, hőszivattyús rendszer kiépítése, az épülethez kapcsolódó, már meglévő, kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, valamint a központi szellőző- és légkondicionáló rendszerek korszerűsítése is.

A fejlesztések eredményeként egy komfortos, gazdaságosabban fenntartható, a mai kor követelményeinek megfelelő óvodai intézmény jön létre, mely modern helyszínt biztosít az óvodáskorú gyermekek neveléséhez, oktatásához.