TÁJÉKOZTATÓ A „FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK IFJÚSÁG UTCAI NAPPALI INTÉZMÉNYÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec


TÁJÉKOZTATÓ
A „FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK IFJÚSÁG UTCAI NAPPALI INTÉZMÉNYÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.2-16-DE1-2017-00002
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe:     Fogyatékos személyek Ifjúság utcai nappali intézményének infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             345.961.214 Ft
A támogatás mértéke:         100%
Tervezett befejezés:             2020.12.31.

A projekt célja a Fogyatékos személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézményében működő nappali ellátás megfelelő minőségű infrastrukturális fejlesztése, az épület átalakítása, felújítása, az ezzel összefüggő eszközbeszerzés, valamint a jó közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása.

A fejlesztés két szempontból is kiemelkedő jelentőségű: egyrészt az Ifjúság Utcai Intézmény nagykorú fogyatékos személyek ellátásnak minőségi megoldása miatt, másrészt pedig az Újkerti Gondozó Szolgálat Fogyatékos Személyek Böszörményi Úti Fogyatékosokat Ellátó Intézményéből átkerülő kiskorú fogyatékos személyek minőségi ellátásának megoldása miatt.

Az érintett épület erősen leromlott állapotú, az elmúlt években csak kisebb felújítási munkálatokat végeztek. Energetikai felújítása, külső- és belső terének teljes körű szakipari-, elektromos- és gépészeti felújítása, akadálymentesítése, valamint korszerű eszközök beszerzése indokolt. Az épület bővítése is a projekt részét képezi, hiszen a Böszörményi út 148. szám alatt működő Újkerti Gondozó Szolgálat Fogyatékos Személyek Böszörményi Úti Nappali Intézménye átköltözik majd az Ifjúság utcai felújított és átalakított épületbe.

A tervezett fejlesztés megvalósításával emelkedik az ellátás színvonala: az ellátottak jó minőségű szolgáltatásokat vehetnek igénybe az életkori sajátosságaiknak és egészségi állapotuknak megfelelően modern berendezési és felszerelési tárgyak között. Az ellátásban résztvevő dolgozók megfelelő infrastrukturális feltételek és korszerűbb körülmények között hatékonyabb munkát végezhetnek.