TÁJÉKOZTATÓ „A DMJV EBI GÖRGEY UTCAI TAGINTÉZMÉNY ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A DMJV EBI GÖRGEY UTCAI TAGINTÉZMÉNY ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Projekt azonosítószáma:         TOP-6.5.1-16-DE1-2017-00008
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A DMJV EBI Görgey Utcai Tagintézmény épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             273.415.584 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2022.04.30.

A projekt célja a Debrecen, Görgey utca 3. szám alatt található bölcsőde épületének energetikai korszerűsítése, akadálymentesítése, az intézmény hatékonyabb energiahasználata és a széndioxid-kibocsátás csökkentése.

A fejlesztéssel érintett épület 100%-ban a DMJV Önkormányzat tulajdonában áll, mely rossz energetikai jellemzőkkel bír, s jelenleg nem éri el a hatályos 176/2008. (IV.30.) Kormányrendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szerinti „DD – korszerűt megközelítő” kategóriát.

Az intézmény jelenleg 90 férőhellyel működik. A gyermekek 4 gondozási egységben 8 csoportban vannak elhelyezve. Az épület felépítése alapján pillérvázas-paneles kialakítású.

A projekt során megvalósul az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése, a külső határoló szerkezet korszerűsítése. Megtörténik a fal és tetőfödém hőszigetelése - mely megoldható az eredeti felület jellegének megtartásával -, a nyílászárók cseréje fa vagy PVC keretszerkezetűekre, a gépészeti rendszerek korszerűsítése és az épület projektarányos akadálymentesítése.

Mindezek mellett megtörténik a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések és a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése, az épülethez kapcsolódó, már meglévő, kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, valamint megújuló energiaforrás (napelemes rendszer) telepítése.

A fejlesztések eredményeként egy komfortos, gazdaságosabban fenntartható, a mai kor követelményeinek megfelelő intézmény jön létre, mely modern helyszínt biztosít a kisgyermekek neveléséhez, gondozásához.