TÁJÉKOZTATÓ A „DEBRECENI INKUBÁCIÓS KÖZPONT LÉTREHOZÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A „DEBRECENI INKUBÁCIÓS KÖZPONT LÉTREHOZÁSA” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.1.2-16-DE1-2017-00001
Főkedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe:             Debreceni Inkubációs Központ létrehozása
Megítélt támogatás:             1.105.529.922 Ft
A támogatás mértéke:         100%
Tervezett befejezés:             2022.02.28

A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat a „Debreceni Inkubációs Központ létrehozása” című pályázatát (azonosítószám: TOP-6.1.2-16-DE1-2017-00001) a támogató 2017. november 23. napon kelt támogató döntés szerint a pályázat támogatásban részesült. A projekt vissza nem térítendő támogatási összege 1.105.529.922 Ft.

A projekt célja a Debreceni Inkubációs Központ létrehozása a Debrecen Sas utca 1. szám alatt. Megtörténik az inkubációs tevékenység céljára használható iroda építése, közös terek kialakítása, valamint a szükséges eszközök, berendezések beszerzése.

Debrecen városa az inkubációs szolgáltatások fejlesztése, az üzleti infrastrukturális háttér kiépítése által ösztönzi az induló, valamint innovatív start-up vállalkozásokat, illetve a már működő, de tőkeszegény vállalkozások növekedését, piaci stabilitását. Debrecen belvárosában jelenleg nem működik olyan önkormányzati tulajdonú épület, amely inkubációs tevékenységek ellátására megfelelő lenne. Az inkubációs központ létrehozásával és a város központjában történő elhelyezésével Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának célja a belváros közigazgatási funkciója mellett a gazdasági, üzleti funkció erősítése.

Az inkubációs központ létrehozásának közvetlen célja, hogy elősegítse az új ötletekre, találmányokra, újszerű üzleti megoldásokra alapuló vállalkozások létrejöttét, támogassa a vállalkozások megmaradását, segítse az önálló életképesség elérését, a vállalkozások közötti tapasztalatcserét, információáramlást.

A projekt várható befejezésének időpontja: 2022. február 28.