TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECENI BOCSKAI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A DEBRECENI BOCSKAI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Projekt  azonosítószáma:         TOP-6.5.1-16-DE1-2017-00009
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:         A Debreceni Bocskai István Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             480.800.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2021.02.28.


Jelen projekt legfontosabb célja volt az adott önkormányzati intézmény hatékonyabb energiahasználata, racionálisabb energiagazdálkodása. Ezen célok elérése érdekében Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a tulajdonában lévő Debreceni Bocskai István Általános Iskola (4029 Debrecen, Munkácsy Mihály utca 4.) épületének energiahatékonyságot célzó felújítását és fejlesztését valósította meg csökkentve, a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. Az energetikai szakértők vizsgálata alapján az épület energetikai besorolása nem érte el a DD kategóriát.

A projekt célja volt a Debreceni Bocskai István Általános Iskola energetikai korszerűsítése, az intézmény hatékonyabb energiahasználata és széndioxid-kibocsátásának csökkentése.

A projekt keretén belül megvalósult az önkormányzati tulajdonban lévő intézmény külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése és a nyílászárók cseréje. Korszerűsítették az épület fosszilis energiahordozó alapú fűtési és HMV rendszereit, valamint a radiátorokon termosztatikus szelepeket helyeztek el.

Kiépítésre került egy hőszivattyús rendszer, valamint a központi szellőző- és légkondicionáló rendszerek korszerűsítése is megtörtént.

A projekt részeként megvalósult a már meglévő, kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése.

A kötelező nyilvánosság keretén belül kidolgozásra került egy szemléletformálási célt szolgáló képzési anyag, továbbá megvalósult az épület projektarányos akadálymentesítése.