TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECENI ARANY JÁNOS ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A DEBRECENI ARANY JÁNOS ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-16-DE1-2017-00010
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Debreceni Arany János Óvoda épületének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             163.050.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2022.02.28.

 

A TOP-6.5.1-16 kódszámú Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívás keretén belül megtörténik a Debreceni Arany János Óvoda komplex felújítása, korszerűsítése, valamint projektarányos akadálymentesítése.

Az elmúlt évek során egyáltalán nem, vagy csak igen kis mértékben, a mindennapos használathoz és a feladatellátás biztosításához kapcsolódóan történtek felújítások, korszerűsítések, ennek köszönhetően időszerűvé vált az épület teljes körű, komplex felújítása, korszerűsítése.

A projekt keretén belül megvalósul a határolószerkezetek hőszigetelése, a nyílászárók cseréje. Továbbá a fal, tető hőszigetelése is megtörténik, amely megoldható az eredeti felület jellegének megtartásával.

Az épület saját villamos-energia igényét, valamint a gépészetből adódó energia szükségletét napelemes rendszer fogja biztosítani.
A projekt keretén belül megvalósul a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések és a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése, a gépészeti rendszerek felújítása. Továbbá hőszivattyús rendszer kiépítése is megtörténik.

Megvalósul az alapellátási funkciók biztosítását szolgáló foglalkoztató helyiségek központi szellőztetésének korszerűsítése.