TÁJÉKOZTATÓ „A DEBRECEN, SZABÓ PÁL UTCA 61-63. SZÁM ALATTI EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ „A DEBRECEN, SZABÓ PÁL UTCA  61-63. SZÁM ALATTI EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma: TOP-6.6.1-15-DE1-2016-00006
Kedvezményezett: DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe: A Debrecen, Szabó Pál utca 61-63. szám alatti egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás: 115.237.724 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Tervezett befejezés: 2020.03.31.

A fejlesztés közvetlen célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók eredményességének és hatékonyságának növelése, az infrastrukturális feltételek korszerűsítése.

A projekt keretében a Szabó Pál utca 61-63. szám alatti - 1990-ben épült - leromlott állapotú épület bontásra kerül, melyben jelenleg egy háziorvosi, egy házi gyermekorvosi és egy területi védőnői körzet működik. 

A könnyűváz szerkezetű épület elavult, nagyon rossz állapotú. A vékony homlokzati falban lévő hőszigetelés elöregedett, összeesett, az épület külső nyílászárói elvetemedtek, rosszul záródnak, energetikailag nem megfelelőek. Mindezek következtében nyáron elviselhetetlen a meleg, télen pedig nagyon magas a fűtési költség. Az előtetők csatlakozásainál beázik az épület, a fa szerkezetek elvetemedtek. Az épület felújítása, átalakítása gazdaságtalan.

A projekt keretében 298 m2 hasznos alapterületű új épület komplex akadálymentesítéssel kerül kialakításra. Az akadálymentesítés keretén belül kialakításra kerül akadálymentes WC, akadálymentes parkoló. Az energiahatékonyság érdekében megfelelő hőszigetelő képességű nyílászárók kerülnek beépítésre.
A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje valósul meg, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez, továbbá a védőnői tanácsadóba a védőnői méhnyakszűréshez szükséges eszközök beszerzése valósul meg.

Az új építés lehetővé teszi az ingatlan infrastruktúrájának a korszerűsítését, a hatékony és minőségi egészségügyi szolgáltatás biztosítását, a munkafeltételek minőségének javítását, a környezettudatosságot, az egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférést.