TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, JERIKÓ U. 17. SZÁM ALATTI INTÉZMÉNYEK ÉPÜLETEGYÜTTESÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

TÁJÉKOZTATÓ A DEBRECEN, JERIKÓ U. 17. SZÁM ALATTI INTÉZMÉNYEK ÉPÜLETEGYÜTTESÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
A DEBRECEN, JERIKÓ U. 17. SZÁM ALATTI INTÉZMÉNYEK ÉPÜLETEGYÜTTESÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.5.1-16-DE1-2017-00006
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     A Debrecen, Jerikó u. 17. szám alatti intézmények épületegyüttesének energetikai korszerűsítése
Megítélt támogatás:             1.411.000.000 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:              2021.02.25.

Napjainkban egyre fontosabb, hogy a meghatározott önkormányzati intézmények hatékonyabb energiahasználata, racionálisabb energiagazdálkodása valósuljon meg. A projekt keretében a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló Jerikó utca 17. szám alatti épületegyüttes épületeinek energetikai korszerűsítése valósul meg.

Az épületegyüttes leromlott állapotú, így indokolt a felújítása. Energetikai szakértő bevonásával végzett vizsgálat szerint az épületegyüttes energetikai besorolása nem éri el a DD kategóriát. Cél az iskolaépület energiahatékonyság-központú fejlesztése, a nyílászárók cseréje, az épület szigetelése. Felújításra kerülnek a fűtési hőközpontok, valamint a radiátorokon termosztatikus szelepek kerülnek elhelyezésre. Az épületegyüttes fűtése megújuló energiaforrás kihasználásával valósul meg. Korszerűsítésre kerülnek a központi szellőző- és légkondicionáló, rendszerek, valamint a kül- és beltéri világítási rendszerek. Mozgás- és jelenlétérzékelős kapcsolások lesznek kialakítva a mosdókban és a közlekedőkben. Egyúttal az épületegyüttes tetőszerkezeteire napenergiát hasznosító napelemes rendszer is telepítésre kerül.

Megvalósul az épület projektarányos akadálymentesítése. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a fogyatékossággal élők életkörülményeinek segítését, így kialakításra kerül az épületegyüttes könnyebb, akadálymentes megközelíthetősége.

A projekt megkezdésével, előrehaladásával, eredményeivel kapcsolatos információk közlése, megosztása a nagyközönséggel a nyilvánosság biztosítása ezen projektelem keretében történik.