TÁJÉKOZTATÓ „A DARABOS UTCAI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ
„A DARABOS UTCAI HÁZIORVOSI RENDELŐ INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ PROJEKTRŐL

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.6.1-16-DE1-2017-00003
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A projekt címe:     A Darabos utcai háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése
Megítélt támogatás:             83.981.503 Ft
A támogatás mértéke:         100%
Tervezett befejezés:             2021.05.01.

A projekt célja a Debrecen, Darabos u. 20. sz. alatt működő egészségügyi alapellátás nyújtásához megfelelő minőségű infrastrukturális fejlesztés megvalósítása, az ezzel összefüggő eszközbeszerzés, valamint a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása.

A tervezett fejlesztés lehetővé teszi továbbá a munkafeltételek javítását, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőség elvének megvalósítását, a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi alapellátáshoz való akadálymentes hozzáférését.

Az önkormányzati tulajdonú épület 1978-ban épült, erősen leromlott állapotú, az elmúlt években nagyobb mértékű felújítás nem történt. A rendelők nagy igénybevételnek vannak kitéve, korszerűtlenek az egészségügyi alapellátási feladatok ellátásához. Az épület külső és belső terének teljes körű szakipari-, elektromos- és gépészeti felújítása indokolt.

Az energiahatékonyság elérése érdekében megfelelő hőszigetelő képességű műanyag nyílászárókat építenek be, a határoló szerkezetek hőszigetelést kapnak, valamint az épület teljes víz-, fűtési-, és elektromos rendszere is felújításra kerül. Az épület megközelítése és a belső terekben történő közlekedés is akadálymentessé válik, valamint a mozgáskorlátozottak számára külön vizesblokkot is kialakítanak.

A pályázati forrásból az egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök minőségi cseréje is megvalósul, amelyek hozzájárulnak a korszerű betegellátáshoz, a betegelégedettség növeléséhez. A pályázat megvalósításával az orvosi rendelő üzemeltetése gazdaságossá, költséghatékonyabbá válik, fenntarthatósága javul és az egészségügyi alapellátás megújult, korszerű környezetben válik biztosítottá.

A projekt várható befejezésének időpontja: 2021.01.31.