DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE KARÁCSONY GYÖRGY UTCAI TAGINTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA

 

eusfejlec

TÁJÉKOZTATÓ

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNYE KARÁCSONY GYÖRGY UTCAI TAGINTÉZMÉNY FELÚJÍTÁSA

 

Támogatási szerződés száma:     TOP-6.2.1-15-DE1-2016-00012
Kedvezményezett:             DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe:     Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye Karácsony György Utcai Tagintézmény felújítása
Megítélt támogatás:             237.240.312 Ft
Támogatás mértéke:             100%
Tervezett befejezés:             2020.08.31.

A TOP 6.2.1-15 kódszámú „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívás keretén belül sor került a Debrecen Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődei Intézménye Karácsony György Utcai Tagintézmény komplex felújítására, korszerűsítésére és projektarányos akadálymentesítésére, illetve új eszközök beszerzésére.

Az 1973-ban megnyílt bölcsőde a Fényes udvari lakótelepen található. Jelenleg az intézményben hat gyermekcsoport működik, és 60 gyermek mindennapi neveléséhez, gondozásához biztosít helyszínt. Ebből adódóan nagyfokú igénybevételnek van kitéve nap, mint nap, így időszerűvé vált az épület és a játszóudvarok egyidejű, teljes felújítása.

A felújítás az ingatlan korszerűsítése mellett hozzájárult a munkafeltételek javításához, a környezettudatossághoz, az esélyegyenlőség elvének érvényesüléséhez, lehetővé tette a bölcsődei szolgáltatás akadálymentes megközelítését.

A beruházás során megvalósult az épület energetikai szempontok szerinti felújítása (pl.: teljeskörű hőszigetelési rendszer kiépítése, elavult homlokzati nyílászárók cseréje, lapostető szerkezet kialakításának korszerűsítése, stb.). Ezenkívül sor került mind a gyermekek, mind a kisgyermeknevelők, szakmai munkát segítők által használt foglalkoztató és kiszolgáló helyiségek beltéri felújítására. Korszerűsítettük az épület épületvillamossági és épületgépészeti rendszerét, melyekhez kapcsolódóan kiépítésre került megújuló energiát hasznosító napelemes rendszer. Emellett megtörtént az épület és környezetének projektarányos akadálymentesítése és az épület körüli udvar és a játszóudvar fejlesztése. Mindemellett az eszközbeszerzés keretében elsősorban a bölcsőde működéséhez nélkülözhetetlen új eszközök és bútorok beszerzése valósult meg.

A felújítási, korszerűsítési beruházás eredményeként létrejött egy a mai kor igényeit maradéktalanul kiszolgálni képes, komfortos bölcsődei intézmény, mely egészséges környezetet biztosít a 0-3 éves korú gyermekek neveléséhez, gondozásához, melyhez további segítséget nyújt a megújuló eszközpark. Az energetikai korszerűsítés után pedig az épület fenntartási költségeinek csökkenése várható a jövőben.