Megkezdődött a földutak karbantartása Debrecen kertségi területein


Szerző: UFT.HU Közzétéve: 2021.06.09. 11:57 | Frissítve: 2021.07.06. 15:14

A jó idő beköszöntével elindulhatott az idei útstabilizációs program Debrecenben. A város 80 millió forintot fordít erre a célra.


Pósán László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a Felsőpércsi út és a Gyopár utca kereszteződésénél szerdán tartott tájékoztatón elmondta: meg kellett várni a száraz időt, hogy el lehessen kezdeni a munkát.

Megkezdődött a földutak karbantartása Debrecen kertségi területein

Fotó: Kandert Szabolcs

A kertségi program keretében erre a célra a város 80 millió forintot fordít, 42 debreceni utcában kell földgyalulást, talajtömörítést végrehajtani. 56 utcában lesz úgynevezett felülterítés azokon a helyeken, ahol már van zúzott kő, öt másik utcában pedig útstabilizálást kell végezni. 

A képviselő hangsúlyozta, ezek természetesen átmeneti megoldások, és Debrecenben erre nemcsak a kül-, hanem belterületeken is szükség van, példaként erre a Kartács utcát említette. A munkának folyamatosnak kell lennie, hiszen Budapestet után Debrecennek van a legnagyobb úthálózata, ami állandóan gyarapszik.

Pósán László arra kérte a lakosokat, az utakat olyan sebességgel használják, hogy a munka eredménye minél tovább tartson. Türk László önkormányzati képviselő hozzátette: az ilyen jellegű tavaszi-nyári munkákra minden évben szükség van, így például a Gyopár utca tájékán is. A környéken minden évben visszatérő probléma a földutak állapota, sok lakossági visszajelzés érkezett idén is ez ügyben. 

A képviselő rámutatott, az önkormányzat minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az itt lakók számára komfortosabb legyen a közlekedés, a hazajárás.